Кокосов кекс

Nutrition Facts
Serving Size 1 парче
Servings Per Container 8

Amount Per Serving
Calories 130 Calories from Fat 54
% Daily Value*
Total Fat 6,4g 9%
Saturated Fat g 0%
Trans Fat g
Cholesterol mg 0%
Sodium mg 0%
Total Carbohydrate 7,9g 2%
Dietary Fiber g 0%
Sugars g
Protein 4,9g 8%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Кокосовото брашно се прави от твърди вещества кокос, които са смлени на много фин прах. То има мек кокосов аромат и вкус, което го прави подходящо за рецепти, базирани на брашно, които не разполагат с други, силно ароматизирани съставки, като какао на прах или подправки. Също така е доста леко и въздушно, което го прави особено подходящо за печени изделия, като кифли, палачинки и сладкиши.

Връзка към публикацията: Кокосово брашно: Хранителен заместител на преработеното брашно, без глутен

  • 4 яйца
  • 50 грама кленов сироп
  • 70 грама кокосово брашно
  • 50 грама краве масло
  • 160 грама замразени горски плодове
  • 2 чаени лъжички ванилия
  • 1  чаена лъжичка сода
  • 1/4 чаена лъжичка сол

Загрейте фурната на 180 градуса и намажете форма за кекс с малко от маслото.

В голяма купа смесете яйцата, кленовия сироп, разтопеното (леко изстинало) масло и разбийте хубаво.

Бавно добавете сухите съставки и разбъркайте. Може да ви се стори течно, но кокосовото брашно отнема време да набъбне, така че почакайте малко.

Изсипете сместа във формата за кекс и покрийте със замразените плодове. Може да използвате и сурови, но такива, които няма да пуснат много сок, като например малини, къпини, боровинки, изчистени череши и т.н.

Печете между 45-60 мин, като задължително проверявате след 45-тата минута. Това става като пъхнете клечка за зъби в кекса и, ако е готов тя ще излезе суха.

Когато е готов, оставете кекса да изстине във формата и го извадете поне след час. 

Да ви е сладко!