За една по-здравословна и достъпна Кариера в България

На 20-ти Септември се проведе за 11-ти път „Кариера в България„, събитието насочено към българи с образование в чужбина и международен професионален опит. Над 100 български компании и интересни лектори имаха възможност да се представят и да покажат на международната българска общност, че „създаването на кариера в България е мисия възможна„. 

100 кашончета с kiwibox плодове.

Ние от kiwibox.bg също се включихме – не като работодател или лектор, а по-скоро като здраве-дател или плодо-дател. 

Доставихме повече от 100 кашона (или 300кг.) разнообразни плодове, които изложителите можеха да прихапват, вместо да посягат към сладки или други преработени храни.

Направихме го, защото ние от kiwibox.bg също вярваме, че създаването на добра кариера в България е не просто възможно, а е всъщност дори по-достъпно отколкото на много други места по света. Защо ли? Точно защото в България има много проблеми, с които всички се сблъскваме всеки ден. Същите тези проблеми са страхотна възможност за всички нас и особено за хората с международен опит, да бъдат решени. Което от своя страна би могло доведе до страхотна професионална кариера.

Кариера в България

Сигурно никого няма да изненадаме ако заявим, че в България качеството на услугите е на ниско ниво. Например, за събитието трябваше да поръчаме много кашони. На първо място ни костваше много време и енергия да открием производител на кашони, който би се наел да направи малка бройка за срок по-кратък от 1 месец. Когато все пак открихме такъв и обсъдихме подробно размери, очаквания и цена, като резултат получихме 500 броя кашони, които нямаха нищо общо със заявените. “Объркали сме се“, каза производителят. Тази грешка костваше на екипа ни 2 дни допълнителна работа, за да подготвим кашоните във вид, приемлив за целта ни. На молбата ни учтиво да получим някакъв вид компенсация, ни беше отвърнато с баналното повдигане на рамене “Нищо не можем да направим.” Чували сте го и преди, нали?

Маркетинг и продажби? Процеси на управление? Контрол на качество на услугата? Обслужване и работа с клиенти? – нищо от тези звена не е на нужното световно ниво.

Ето ги и kiwibox плодовете.

Проблемите са възможности

Защо ви разказахме тази история?

Защото в България тази действителност на бизнес средата е страхотна възможност за всички нас и вас, мотивирини предприемачи и професионалисти, които имат желание да предоставят високо-качествена услуга на световно ниво.

Всяка лоша услуга, всеки проблем в България е възможност. Възможност за създаването на нова, по-добра услуга, за ново по-добро решение на проблем. 

Затова подкрепихме Кариера в България. Ние, от kiwibox.bg вярваме, че в България има много възможности за кариерно развитие и промяна, която би направила света около нас по-добър и много хора – по-щастливи.

Ако желаете да направите и вашето събитие или офис по-здравословен или искате да замените сладките с плодове и ядки, пишете ни на hi@kiwibox.bg

С нашите приятели от „Лимонадена Среща“

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *